Sit down. Stay fit.

In tegenstelling tot je werkplek op kantoor, heb je thuis vaak net iets minder faciliteiten ter beschikking. In de praktijk betekent dit vaak dat de keukentafel een multifunctionele hotspot is geworden. In basis is daar eigenlijk niets mis mee, echter ergonomisch gezien is deze plek meestal niet optimaal ingericht en zit je met een beetje pech met een verkeerde houding in Teams of een ander digitaal kanaal. Wat op langere termijn tot klachten kan leiden die we graag voorkomen.

Om ook thuis goed te kunnen functioneren en werken is het belangrijk dat wij je thuiswerkplek samen dusdanig inrichten dat jij in ergonomisch opzicht lekker kunt werken. Zonder al te veel aanpassingen helpen wij je bij het (her)inrichten van je thuiswerkplek. Wat betekent dat wij je in een juiste houding zetten zodat je de dag lekker doorkomt.

Ook hebben we uiteraard nog praktische tips die er voor zorgen dat je meer beweegt. Door bijvoorbeeld je koffiezetapparaat iets verder weg te plaatsen en je dus net ietsje verder moet lopen voor een kop koffie, maar ook dat je opstaat zodra je moet bellen of een telefoontje krijgt. Hierdoor beweeg je meer, krijg je meer lucht, wat er weer voor zorgt dat je beter kunt nadenken, wat er weer toe leidt dat je productiever bent.

Thuiswerkplek quickscan

Met de thuiswerkplek quickscan gaan we online je werkhouding en werkplek bekijken en analyseren. We geven een advies op maat, eventueel aangevuld met persoonlijke oefeningen.

30 minuten
75 VIT punten (1 op 1)

Thuiswerkplekanalyse

Met de uitgebreide online thuiswerkplekanalyse gaan we online je werkhouding en werkplek bekijken, maar maken we ook inzichtelijk wat de eventuele oorzaken zijn of wat een risico kan zijn voor specifieke lichamelijke klachten. Deze uitgebreide analyse kan zowel preventief als oplossingsgericht ingezet worden. Ons advies is om na 3 maanden een follow up sessie thuiswerkplek te boeken.

1 uur
150 VIT punten (1 op 1)

Webinar gezond thuis aan het werk

Leer meer over vitaliteit en gezond thuis werken op een ontspannen manier samen met je collega’s. Onze enthousiaste trainers geven je inzicht in de oorzaak van lichamelijke en/of mentale werkgerelateerde klachten en wat je zelf kan doen om deze te voorkomen of te verminderen. Doe je ook mee?

1 uur
50 VIT punten (groep)

Follow up sessies thuiswerkplek

Tijdens deze sessie evalueren we hoe je de tips en adviezen uit de thuiswerkplekanalyse hebt geïntegreerd in je thuiswerkplek.

30 minuten
75 VIT punten (1 op 1)

De mens achter de medewerker

Hoe gaat het met jou? In deze persoonlijke 1 op 1 sessie staan we een uur lang tot je beschikking voor het luisteren naar je ervaringen over thuiswerken. We denken met je mee hoe dit zo gezond en vitaal mogelijk te kunnen doen en er is tijd om te praten over eventuele lichamelijke klachten die gerelateerd zijn aan het thuiswerken. Hoe ervaar jij het thuiswerken eigenlijk? Waar loop jij tegen aan? Voel je je nog verbonden met je werk?

1 uur
150 VIT punten (1 op 1)

X