Pittige spinazie-kokos soep

Voor de soep van de maand april hebben we gekozen voor een spinaziesoep met een Aziatisch twist.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper in stukjes gesneden
  • 350 gram verse spinazie
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 400 ml kokosmelk
  • 600 ml heet water
  • Thaise vissaus
  • verse peper

Verhit de olie in een ruime pan en fruit 2 minuten de ui, knoflook en peper. Voeg de verse spinazie toe en laat de spinazie al omscheppend in 3 minuten slinken. Voeg de kokosmelk, heet water en de kippenbouillontabletten toe. Breng de soep al roerend aan de kook en laat deze 10 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met de Thaise vissaus en verse peper.

Schep de soep in kommen en garneer met een paar losse spinazieblaadjes. Geniet ervan!

X