Heldere aspergesoep met zalm

De maand mei is perfect voor het klaarmaken van gerechten met verse witte asperges. Bijkomend voordeel is dat asperges weinig calorieën bevatten én boordevol belangrijke vitaminen en andere voedingsstoffen zitten. De asperge kun je daarmee makkelijk in het rijtje van superfoods plaatsen.

Ingrediënten:
– 2 eetlepels olijfolie
– 400 gram witte asperges (geschild en in stukjes van 3 cm gesneden)
– 1 gesnipperde ui
– 1 teentje knoflook (gesnipperd)
– 1 prei (in ringen gesneden)
– 1 groentebouillonblokje
– 125 gram gerookte zalm
– 750 ml water
– verse peper

Verhit de olie in een ruime pan en fruit 2 minuten de ui. Voeg de asperges met het water en bouillonblokje toe en laat dit 15 minuten koken. Voeg de prei toe en laat nog 5 minuten doorkoken. Schep de soep op borden en decoreer met de gerookte zalm en verse peper.

X