Kom op, kick af!

Naast darmklachten, vermoeidheid, overgewicht, diabetes type 2 en tandbederf kan te veel suiker ook leiden tot hoofdpijn, leververvetting en een overbelaste alvleesklier. Zonde om je lichaam zo te belasten.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat de kwaliteit van koolhydraten belangrijker is dan de hoeveelheid. Liever een voedingspatroon met meer groenten, fruit, volkoren producten en peulvruchten dan geraffineerde of witte voedingsproducten zoals witte pasta, rijst, suiker en suikerrijke dranken. Beperk de voedingsmiddelen waaraan suiker is toegevoegd zoals sauzen, dressings, koek, snoep en gebak. Deze bevatten veel calorieën maar weinig voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels.

Om aandacht te vragen voor het overmatige suikerverbruik is het Diabetes Fonds deze week gestart met de Nationale Suiker Challenge. 7 dagen gezond eten en drinken zonder suiker. Wil jij ook ervaren wat dit met je lichaam doet? Doe mee met de challenge en ga naar https://www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/suiker-challenge.

X