I love my job

Hard werken voor iets waar we niets om geven noemen we stress. Hard werken voor iets waar we van houden noemen we passie.

Passie in je werk ervaar je als je werk doet waarin je jouw kwaliteiten goed kunt inzetten en waar je energie van krijgt. Belangrijk hierbij is dat je werk doet wat bij je past. Werk waarin je het beste van jezelf kunt geven.

Plezier hebben in je werk geeft je energie, het versterkt je zelfvertrouwen en het maakt je leven zinvoller. Daarnaast ben je gemotiveerder, productiever en succesvoller in wat je doet. En dáár word je ook weer blij van.

Stel jezelf eens de volgende vragen:

  • Wat mis ik in mijn werk en wat kan ik hieraan zelf positief veranderen?
  • Wat levert mijn werk mij verder eigenlijk op naast het maandelijkse salaris?
  • Hoe kan ik mezelf uitdagen in mijn werk?
  • Toon ik oprechte interesse in mijn collega’s? Zou ik dit beter aan kunnen pakken?
  • Doe ik het goed op mijn werk?

Een oprecht praatje maken met je collega’s over iets anders dan het werk zal een positieve bijdrage leveren aan de teamspirit.

Vraag ook regelmatig op je werk hoe je het doet. Terugkoppeling is belangrijk voor het gevoel van verbondenheid. Het kan je ook nieuwe inzichten geven waar je mee aan de slag kunt.

Kom ook met nieuwe ideeën en creëer nieuwe kansen. Ontwikkel jezelf en blijf niet stilstaan.

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om je werkplezier te verhogen. Blijf de werkdruk de baas, wissel regelmatig tussen inspanning en ontspanning en zorg ervoor dat je regelmatig eet en beweegt. Zo houd je stress buiten de deur.

X