December ...

Feestmaand of eetmaand?

Sinterklaas met z’n chocoladeletters en pepernoten, Kerstmis met het kerstbrood en de kerstkransjes en niet te vergeten de oliebollen op oudjaarsavond. Voor velen valt het niet mee om in december met al deze verleidingen om te gaan. Zij zijn blij als het weer januari is. Toch is het zonde om je deze maand helemaal vol te proppen en dan in januari weer extra op te moeten letten om de overtollige kilootjes kwijt te raken.

Zou het niet geweldig zijn om deze maand de regie te pakken om gezonde én lekkere maaltijden op tafel te zetten waarbij je je juist fitter gaat voelen? Juist in deze periode waarin ons immuunsysteem zó op de proef wordt gesteld lijkt het ons niet meer dan logisch om hier extra op te letten.

Tegenwoordig staat het internet vol met gezonde recepten. Bereid eens iets anders dan anders en maak er thuis een culinair feestje van. Lekkere stoofpeertjes, boerenkoolchips of bijvoorbeeld knolselderij hutspot. Klinkt goed toch?

Wist je trouwens dat diverse kruiden en specerijen als een interne kachel werken? Ok, van rode peper krijg je het meteen heet, dat weet iedereen. Maar wat dacht je van kaneel, nootmuskaat, komijn, kruidnagel, venkelzaad, laurier, oregano, knoflook en gember? Zij werken verwarmend en zijn ook nog eens goed voor de lijn. Win-Win dus.

Succes met de uitdaging en smakelijk eten.

X